Airbaglampje brandt bij Peugeot 307 CC

Airbaglampje brandt bij Peugeot 307 CC

Deze Peugeot kwam bij ons binnen in verband met een brandend airbaglampje.

Onze bevindingen:

  • Met uitlezen geen communicatie met de airbagmodule
  • Alle zekeringen zaten erin
  • Display gaf ook diverse melding over dakstoring

Als eerste demonteerden we de middenconsole omdat daaronder de airbagunit zit, daar hadden we immers geen communicatie mee. Het viel ons direct op dat de airbagunit verbrand rook. Omdat dat vaak een gevolg is van kortsluiting in de bedrading of component moesten we verder naar de oorzaak zoeken. Dat bleek in de stoelbedrading te zitten, de bedrading van beide stoelen maakten sluiting. Na vervanging van de stoelbedrading en airbagunit brandde het airbaglampje nog steeds en tot onze verbazing was er geen communicatie met de airbagunit mogelijk.

Nog meer schade?

Na diverse metingen kwamen we erachter dat er geen signaal vanuit de BSI-kast kwam. De BSI is een centrale computer die Peugeot en Citro├źn gebruiken om allerlei comfort en electrische functies aan te sturen. Nadat we rechtstreeks op de BSI metingen hadden verricht en deze geen signaal gaf, besloten we de BSI-kast te demonteren. Hieruit bleek dat de BSI-printplaat ook brandsporen vertoonde ter hoogte van de pin-posities die gebruikt worden voor de netwerkcommunicatie met de airbag-ECU. De kortsluiting had dus nog meer schade aangericht.

Na vervanging en inlering van de BSI-kast was het probleem van het brandende airbaglampje opgelost. Het uitlezen van de airbagunit behoorde weer tot de mogelijkheden en problemen omtrent het functioneren van het dak waren opgelost.