Cruise control werkt niet na inbouw

Cruise control werkt niet na inbouw

Recent werd ons de vraag gesteld of we van een Volkswagen Polo 6R de cruise control werkend zouden kunnen krijgen. De bedieningsschakelaar en bedrading waren reeds gemonteerd alleen was het niet gelukt de cruise control te coderen.

Onze bevindingen:

  • Bedrading was met scotchblokjes gemonteerd
  • Onjuiste wagentype codering in Body Control Module (BCM)

Allereerst hebben we onderzocht of de BCM de cruise control ondersteunde. Dit bleek niet het geval en waren we genoodzaakt de BCM te vervangen. Na vervanging en codering van de BCM constateerden we tijdens de proefrit dat de cruise control nog niet optimaal functioneerde.

En nu?

We controleerden de meetwaarden van de bedieningsschakelaar. Deze functioneerde niet en het probleem moest waarschijnlijk in de bedrading of cruise control worden gezocht. Tijdens het meten constateerden we dat er geen spanning uit de cruise control schakelaar voortkwam. De voedingsspanning naar de cruise control was niet aanwezig en de problematiek moest in de aanvoerdraad worden gezocht.

Oplossing

Na het volgen van de voedingsdraad concludeerden we dat deze met een scotchblokje op de uitgaande draad van de remlichtschakelaar was gemonteerd. Op deze wijze zou de cruise control alleen functioneren als het rempedaal werd ingetrapt. Na montage van de voedingsdraad op de BCM functioneerde de cruise control optimaal.